Феновете на Ботев излязоха с нова декларация относно казуса със строителството на стадион „Христо Ботев”. Те реагираха на предложението, което е изготвено от кмета Здравко Димитров и Общинския съвет, с което да се осигурят 22 млн. лв. за довършването на съоръжението. В него е записано, че заради исканията на феновете строителството на Колежа е поскъпнало с 6 млн. лв. Според феновете на „Ботев” това е жалък опит от страна на Община Пловдив да прехвърли проблемите от управленската й немощ като посочи за виновници феновете. Те заявиха, че ще има мощно присъствие на фенове на сесията на 9 февруари, като след нея не изключват нови протести, които този път не могат да гарантират, че ще бъдат мирни и коректни.

"ДО
Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ,
ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,
В направеното от Вас предложение относно осигуряване на финансови средства за завършване на обект стадион „Хр. Ботев“ твърдите, че за завършване на първи етап с изпълнение на всички конструкции, което означава покриване на всички сектори, са необходими 41 387 953,45 лв. Общата сума на осигурените от държавата 25 млн. лв. и 12 млн. лв. от общинския кредит, намалена с около 1 млн. лв. за отпадналия по обществената поръчка монтаж на седалки, възлиза по Вашето предложение на 36 029 253,99 лв. С тези средства обещахте построяването на стадиона на първия етап, вкл. целия покрив. Сега, съгласно Вашето предложение, не достигат 5 358 699,46 лв., за което виновни излизат предложенията на феновете.
Искаме да Ви припомним, че единствената промяна в обхвата на обществената поръчка по желание на феновете е преместването на сектора за гости от южната на северната трибуна /т. 1 на стр. 2 от предложението Ви/, което преместване се изразява в проектиране на една тоалетна и няколко парапета. А препроектирането на съблекалните от сектор А в сектор В /т. 2 на стр. 2 от предложението Ви/, е извършено през 2014 г., за което Ви представихме документи.
Към това ще добавим, че при изпълнение на целия покрив, какъвто е първоначалният проект и нашето желание, не са необходими обследвания на конструкцията. Те се наложиха, защото общинското ръководство първоначално реши да строи само сектор А и сектор Г, впоследствие - сектор А и сектор В, накрая прие и четирите сектора. И всички тези ненужни промени струват вероятно няколко стотици хиляди лева за обследвания и препроектирания, както и допълнително оскъпяване на покривната конструкция, както сте написали в предложението - промяна на основни строителни материали.
Уважаеми г-н Кмет,
Позицията Ви на страничен наблюдател и огромната управленска немощ на заместника Ви по строителството са причина за хаоса и лошото качество на строежа, неспазените срокове и неясното бъдеще.
Считаме обясненията във Вашето предложение за жалък опит да се прехвърли вината за неправилното управление на ОП за строителството на стадион „Христо Ботев“ върху феновете на жълто-черната общественост, които и до днес продължават да бъдат наивно коректни във взаимоотношенията си с Вас и общинската администрация на град Пловдив.
Уважаеми Ботевисти,
Призоваваме Ви отново да защитим честта си, като посетим общинската сесия на 9-ти февруари! Опитите на част от медиите и на политическата власт, на задкулисието и непрозрачността да ни заглушат и продължат да ни правят на глупаци, скоро ще бъдат победени!
Няма да се откажем и ако трябва ще излезем отново на протест, като този път не можем да гарантираме, че ще премине по мирния и коректен начин, като този от 1-ви февруари вечерта!
Бъдете будни!
Само Ботев!
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
Сдружение ПФК Ботев
The voice of Bultras
Bultras Fight Club
Фондация Жълто и Черно"