Нормално и без затруднения започна изборният ден в Пловдивска област. Малко след 7 часа тази сутрин са отворени и работят без проблеми всички избирателни секции, а външната им охрана е поета от служителите на реда. На територията на Пловдив и в населените места от областта са предприети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. 

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия. 

302 107 пловдивчани могат да гласуват днес в общо 473 избирателни секции. Най-много са избирателите в район „Централен“, а най-малко в „Западен“. 

За първи път право на глас имат 3 228 вече пълнолетни избиратели

Гишетата в секторите „Български документи за самоличност“ днес ще работят от 8.30 ч. до 19.00 ч. и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл izbori2022@mvr.bg.

Точно в 7.00 започна изборният ден на предсрочните парламентарни избори в София.

Изборният ден започна в 7:00 часа и ще завърши в 20:00 часа. Ако в този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено с 1 час.

Над 1600 секции са разкрити в столицата за вота в трите многомандатни района на изборите.

23-ти МИР включва районите „Изгрев“, „Красно село“, „Лозенец“, „Младост", „Панчарево“, „Студентски“ и „Триадица“, секционните избирателни комисии са 631. От тях шест са подвижни. Във всички секции ще се ползват машини, само в две секции в 23-ти избирателен район ще се гласува с хартиени бюлетини, в една в район „Панчарево“ и в една в район „Студентски“.