Община Пловдив е дала отказ на всички заявени публични прояви в Пловдив през следващите седмици. Изпълняващият длъжността кмет Тодор Чонов заяви, че няма да се провеждат масови мероприятия.

Сред събитията, които са отказани е Коледният базар в Капана, както и фермерските пазари и фестивали. Единствено е дадено разрешение да работи ледената пързалка, но при спазване на определени мерки.

Припомняме, че наша проверка показа, че никой не носи маски на съоръжението, а дистанция е почти невъзможно да се спазва във вечерните часове. Това е и единственият атракцион, който функционира в центъра н Пловдив.

Коледният базар в Капана трябваше да се проведе от 19 до 26 декември, като той бе организиран от „Капана фест”. Макар мерките, в сегашния им вид да са със срок до 21 декември, очевидно Община Пловдив няма намерение да дава разрешение за събития, които предполагат струпване не хора около празниците.

В същото време министърът на здравеопазването неведнъж заяви, че на 21 декември няма да се отпуснат рязко всички мерки, а ще облекчаването им ще бъде поетапно. Първо се очаква да отворят детските градини и ясли, а след това и останалите затворени обекти.