Градски транспорт няма да ходи и до село Строево, стана ясно след разговори между Община Пловдив и двамата превозвачи „Автобусни превози” и „Хеброс бус”. На последната комисия по транспорт към Община Пловдив се бе приело решението автобус по линия 25 на масовия градския транспорт на Пловдив да обслужва село Строево.  То обаче имаше условие – превозвачът по линията  „Автобусни превози” да дадe положително становище, така и фирмата, която обслужва селото от Областната транспортна схема – „Хеброс бус”. Двете фирми са отказали линията да ходи до селото и така и този вариант отпада към днешна дата и няма да се гласува на сесия на Общинския съвет.

Отрязаха редица села край Пловдив за градски транспорт, позволиха само до СтроевоТодор Чонов не прие предложенията за автобуси до Марково, Браниполе и други населени места в Община „Марица”

Останалите села, които искаха градски транспорт, бяха порязани още по време на комисията. 

Предложението на кметицата на село Марково и Община Родопи бе линия 113 да продължава до село Марково.  Искането на кметовете на Скутаре, Рогош и Маноле е било до населените места да ходи линия 7 или 27, а последното искане от кметицата на село Браниполе  е линия 11 да отива до селото. Тогава зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов е казал, че подобни промени могат да се направят едва когато се направи анализ на пътникопотока, а самите фирми се съгласят да изпълняват курсове до там.  Към „Автобусни превози” ще иска курсовете по линия 8 от маршрутната схема да се изпълнява с по-големи автобуси.

Така на сесията на Общинския съвет през септември ще се гласуват само промените в маршрутите на линиите на територията на Пловдив.

Сред тях са последната спирка на автобусни линии – 6, 15, 24, 222 да бъде изместена на обръщалото на ул. „Христо Ясенов“. Причината за промяната писма на граждани за голямо струпване на автобуси в непосредствена близост до жилищните сгради в кв. „Прослав“.

Автобусите по линии 27 и 22 увеличават курсовете си съответно с по 10 и 3, прие още Комисията.  Също така възстановяване на преминаването на автобуси по бул. „Дунав“ -  автобусна линия № 16.