„Дъщеря ми няма да бъде оперирана, но една седмица трябва да седи неподвижно и изпитва адски болки”. Това коментира пред репортер на TrafficNews бащата на най-тежко пострадалото дете, върху което се стовари огромен дънер вчера.

Както вчера първи съобщихме, огромно дърво се стовари върху четири деца, докато стоят на пейка в квартал „Каменица”. Вследствие на падането, две от децата са по-сериозно пострадали, като едно от тях е със счупване на прешлена, а друго с болки и охлузвания по главата. Останалите деца имат само леки контузии.

„Снощи стояхме до късно в болницата, правиха й изследвания. Докторите казаха, че няма нужда от операция, тъй като е малка и интервенцията би нанесла по-голяма травма, съответно и възстановяването й ще е по-трудно. Нужно е едноседмично лечение, тъй като трябва да стои абсолютно неподвижна, за да може мястото да се калцира”, разказа Светослав Атанасов.

Това обаче няма да се случи в лечебното заведение, тъй като момичето не се чувства добре там и предпочита да бъде у дома, заедно с родителите си, които да полагат грижи за нея.

Бащата на едно от пострадалите деца: Дъщеря ми е със счупен прешлен, племеницата с контузия на главатаТри деца са в болница, след като дърво падна върху пейка на ул. "Богомил"

„Решихме след консултацията с лекар да я откараме вкъщи, защото тя трябва само де лежи. По-добре е това да се случва вкъщи, където определено ще и е по-комфортно, отколкото сама в болничната стая”, сподели още той.

Вследствие на инцидента мъжът разказа, че дъщеря му изпитва изключително силни болки, като цяла нощ не е могла да заспи, не може да се изправи и плаче.

Освен дъщеря му, племенницата му също е едно от децата, които са с по-сериозни наранявания, като тя се оплакваше от болки в главата. Мъжът сподели, че към този момент детето се чувства по-добре.

„В понеделник имам среща с адвокат. Ще погледне документите, които ще му представя. Не мога категорично да заявя какво ще се случи, тъй като не искам да давам грешна информация. Всичко е въпрос на време”, коментира той. Мъжът добави, че родителите на другите деца имат желание да съдят Община Пловдив заради инцидента.

TrafficNews продължава да следи развитието по темата!

Дърво се стовари върху четири деца в центъра на ПловдивЗа инцидента сигнализира бащата на едно от пострадалите деца

Откараха с линейка две деца, пострадали при инцидента с паднало дърво в ПловдивЕдното дете се оплаква от болки в кръста, а другото в главата