Радарът на инспектори на НАП-Пловдив е засякъл редица обекти в града и областта, които работят в нарушение на данъчното законодателство в страната. В черните списъци на приходната агенция са попаднали ученически стол-кухня, павилион, известна баничарница, магазин за дамска мода в Пловдив и денс клуб в Раковски. Следните подлежат на запечатване, ако собственици им не обжалват заповедите в срок от един месец. 

В описите на на териториалната дирекция на НАП попада обект, който търгува с женски модни артикули. Справка на медията ни показва, че фирмата „АВВА 07“ ЕООД е собственост на Борислава Генчева-Кузманова. На нейно име са регистрирани общо 4 фирми. Те са с различен предмет на дейност  - външна и вътрешна търговия със стоки, ресторантьорство, хотелиерство, транспортна дейност.

В нарушение на данъчните закони е спипан магазинът ѝ за обувки. Той е с шоурум, находящ се на ул. ”Васил Левски” №6 (до Новотела) от февруари 2016 г.. Tърговска дейност се извършва и чрез онлайн магазин „AVVA COLLECTION“.

 

След проверка на инспекторите е „изгоряла“ фирмата „ЕКСПРЕС Д“ ЕООД със собственик Ангелина Трайкова. Тя управлява ученически стол- кухня, детски стол за диетична храна и павилион за хранителни изделия до училище СУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив.

 

Друг обект, спипан в данъчни схеми, предлага тестени изделия в подлез „Тримонциум“. Баничарницата е регистрирана на фирма „БАНДЕРА – 2021“ ЕООД със седалищен адрес в „Столипиново“. Неин собственик е Митко Калайджиев.

В обектите, подлежащи на запечатване, попада и денс клуб „Scream“. Той се намира в Раковски и е регистриран на фирма „СКРИЙМ 2016“ ЕООД, чийто собственик е Иван Караилански.

 

Припомняме, че запечатване на обект е принудителна административна мярка, която се прилага за определен срок, който не може да надвишава 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. Законът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се прилага с мотивирана заповед на данъчните и подлежи на т.н. предварително изпълнение. 

Очаква се да изтекат сроковете за обжалване от страна на търговските обекти, за да стане ясно кога те ще бъдат запечатани.