Огромен билборд с лика на кметицата на район „Западен” и надписа „Аз съм против паркинг за болните” се появи на бул. „Пещерско шосе” до Пълмед, видя репортер на TrafficNews.

До поставянето му се стигна, след като Тони Стойчева се обяви против изграждането на новия частен паркинг на болницата с доводите, че той ще попречи на разширяването на бул. „Пещерско шосе” след време и няма да може да бъде използван от гражданите, за които липсват паркоместа.

Тя, както и много други граждани на града, със сигурност са забелязали новият билборд, но и да не са, от видеоклипът й в социалните мрежи вече знаят за него. Малко след поставянето му тя се пусна на живо във фейсбук, като се опита да защити думите, написани на него. 

"Аз никога не съм казвала, че съм против паркинг за болните. Тази болница не помисли как ще осигури този паркинг и реши, че начинът е да завземе публичната общинска собственост.", казва тя.

Организира се и протест от живеещите в квартала, които да изкажат несъгласието си. Той се проведе в сряда, започна от сградата на ХЕИ, а след това се стигна и до частичното запушване на бул. „Пещерско шосе”.

Именно булевардът изглежда ябълката на раздора, защото заради паркинга на търговското дружество „няма да може да се разшири”. Разбира се, твърденията са неверни. Въпреки че парцелът е отдаден от Община Пловдив под наем на фирмата „Булфарма” за 10 години, договорът веднага се прекратява, в случай че ремонтните дейности по „Пещерско шосе” започнат, независимо дали след 2 или 5 години.

Според протестиращите може да се стигне до споразумение, ако половината от парцела бъде използван за нуждите на лечебното заведение, а другата част – от живеещите в района.

Ръководството на "Пълмед" излезе с позиция, че ще заведе дело за клевета срещу кметицата на "Западен".

"По повод внушенията на г-жа Стойчева, че "паркингьт се изгражда незаконно и на базата на корупционно решение", УМБАЛ „Пълмед" И „Булфарма" ще заведат дела срещу нея за уронване имиджа и репутацията на лечебното заведение и инвеститора, както и иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди във връзка със забавяне на процеса по подготовка за изграждането на паркинга.", категорични са от лечебното заведение.

Пловдивчани на протест срещу нов паркинг на Пълмед, искат да ползват част от него и теКметът на Западен твърди, че паркингът ще пречи на разширението на Пещерско шосе, документите показват друго