Агенция „Пътна инфраструктура” пусна още една обществена поръчка за изграждането на новия лъч на Околовръстното на Пловдив. На практика с нея ще има всички договори за започване на строителството. Тя е на стойност от 65 000 лева за авторски надзор, като е на директно договаряне с фирмата „Пътпроект”. Именно компанията изготви проекта за връзката между Скобелева майка и Асеновградско шосе.  Той бе направен от Община Пловдив, а след това бе дарен на АПИ.

„Пътпроект” трябваше да направи корекция на заданието, тъй като надлезът над жп линиите имаш нужда от препроектиране. Причината е, че в първия проект не е било взето предвид повдигането на жп линията по проекта на НКЖИ.

TrafficNews научи, че на последната среща в Пловдив за проекта двете държавни структури отново са имали разногласия относно проекта за Югоизточния обход, като ще се правят нови намеси в частта за надлеза.

Все  пак при добро стечение на обстоятелствата първата копка може и да започне в началото на 2023 година.  АПИ има договор с „Трейс холд груп” за строителството, като стойността на договора е за близо 42 млн. лева с ДДС. Другият договор на АПИ е с „План инвест Пловдив” за 600 000 лева и за консултантски услуги и строителен надзор при изграждането на новия лъч.

„Трейс” потвърдиха офертата си - строят Югоизточния обход на Пловдив за 42 млн. леваАПИ и НКЖИ са на финалната права при съгласуването на проекта

Лошо: Новият лъч на Околовръстното на Пловдив няма да стартира и тази годинаПоне 8 месеца са необходими, за да бъде издадено строителство за Югоизточния обход