"Трейс холд груп” са потвърдили офертата си за строителството на Югоизточния обход на Пловдив. Те спечелиха обществената поръчка, а офертата им бе от началото на 2021 година, като въпреки че са минали  близо 30 месеца, те са потвърдили, че няма промяна в цената. Това означава, че те ще изградят новия лъч за 42 млн. лева, като няма да има нужда от индексация.

Депутатът от „Продължаваме промяната” Росен Коструков заяви, че вървят последни съгласувания между АПИ и НКЖИ относно проекта, а на 26 юли ще има и среща в Пловдив между техни представители. Според него има осигурено финансиране за изграждането на връзката между Скобелева майка и Асеновградско шосе.

Както TrafficNews писа новият проблем се оказа неправилно съгласуване между институциите. Причината е, че новият проект бе отклонение от 42 см на надлеза на жп линиите, както и неточност при планирането на отводняването на бъдещето трасе.   Надлезът, който минавал над линията – Пловдив – Крумово попада в новопроектиран подучастък на проекта на НКЖИ.  В мястото на пресичане нивелетата на жп линията е завишена с 42 см, което налагаше да се преработи проекта за надлеза, поради недостиг на височинен габарит.

От Община Пловдив все пак са внесли новия проект в АПИ, като  продължава подготовката на проекта за строителството на Югоизточния обход на Пловдив.

Въз основа на съгласувания технически проект ще се пристъпи към преработване на проекта на ПУП-ПП и отчуждителни процедури. През март от АПИ заявиха, че до края на годината би трябвало да има строително разрешение за проекта.

Лошо: Новият лъч на Околовръстното на Пловдив няма да стартира и тази годинаПоне 8 месеца са необходими, за да бъде издадено строителство за Югоизточния обход