Агенция „Пътна инфраструктура” преизбра Петър Попов за шеф на Областно пътно управление – Пловдив.  С общ резултат от 195,05 точки той е бил класиран на първо място. Втори е останал  Георги Николов със 182,8 точки, а трети бившият зам.-кмет на Пловдив и шеф на пътното Йордан Калев със 165,95 точки. Четвъртият допуснат до документи - Красимир Пенев, не се е явил на изпита в централата на АПИ.

Това е втори пореден конкурс, който печели Попов. Първият бе през 2021 година, когато бе пуснат от служебния кабинет.  След това обаче съдът върна като титуляр бившият депутат от ГЕРБ  Атанас Ташков. Той обаче се отказа от поста и така Попов бе назначен като временно изпълняващ до новия конкурс.

Границите на заплатата, която би получил новият шеф на отдела е от 790 до 3400 лева,като размерът е според опита, образованието, както и достигнатите нива на заплащане  в структурното звено, в което е ситуирана длъжността му.

Шефът на ОПУ -  Пловдив  ръководи, организира и контролира инвестиционната дейност, проектирането, ремонтните дейности и офертирането на строителните обекти, техническата документация по експлоатацията на обектите.

Бивш зам.-кмет на Пловдив фаворит да се върне като шеф на Пътното управлениеЙордан Калев е подал документи за конкурса, сегашният директор Петър Попов също

Атанас Ташков се отказа от шефския пост в Пътното в Пловдив срещу 6 заплатиБившият депутат бе възстановен от ВАС, след като АПИ го уволни преди година и половина