Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана от редица нарушения, категоричен е адвокатът на градоначалника Росен Димитров. Мараджиев не е арестуван, той ще бъде разпитван по-късно като свидетел по досъдебно производство. Срещу него към момента няма повдигнато обвинение" заяви адвокат Димитров. Досъдебното производство е образувано злоупотреба със служебно положение и злоупотреба с обществени средства срещу неизвестен извършител. 

Юристът обясни, че претърсванията и изземванията в кабинетите на община Стамболийски продължават. "Вземат се компютри, документи, хард дискове, флашки. Нямам представа как ще работи общината в следващите месеци. Дейността й ще бъде блокирана за дълго време" категоричен е Димитров. 

Както TrafficNews съобщи първи днес, акцията на Икономическа полиция стартира днес сутринта с претърсване във фабриката на семейство Мараджиеви в Стамболийски. Според Димитров има издадено съдебно разрешение за претърсване в община Стамболийски и за личен обиск на кмета. Претърсвани са обаче също така фабриката и дома на сина и снахата на Мараджиев. "На този етап не съм видял документи, които да разрешават тези претърсвания" коментира адвокатът. 

Той заяви, че днес рано сутринта мъже с маски, въоръжени с пушки- помпи, са нахлули в дома на сина на Мараджиев , малко след като семейството е оставило децата на училище. "Когато снахата е попитала служителите какво става и защо влизат по този начин, цивилен полицай й е казал: Като не знаете за кого да глусувате, следващият път ще влезем не с пушки помпи, а не знам с какво!" Има свидетели на тези думи, а камерите в дома са запечатали всичко", заяви адвокатът. 

Друго нарушение, според него е, че полицаите , които са влезли сутринта във фабриката, са събрали телефоните на 30-те работници, които са работили в цеховете. "Нямам информация дали са им били върнати впоследствие" заяви Димитров. Той определи акцията като "политическа" и коментира, че кметът е категоричен, че обвиненията са безпочвени. 

"Разследването в Стамболийски е за корупционни престъпления, не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай, още от септември се работи с Окръжна прокуратура-Пловдив, не е операция от днес за днес. Това е пътят и начинът да се противодейства на корупцията" заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.