Вкъщи събираме капачки за закупуването на нова линейка. Искам да помогнем на бебетата. Това сподели пред TrafficNews 9-годишната Габриела, която бе сред най-нетърпеливите, включили се в есенната кампания на "Капачки за бъдеще" в Пловдив. Момиченцето бе дошло с майка си и свои връстници, с които предадоха няколко 10-литрови туби, пълни с пластмасови капачки. И призоваха повече хора да последват примера им.

Което наистина се случи. За поредна година каузата успя да обедини хората. 

Днес паркингът на магазин Метро, където бе сборният пункт на кампанията на „Капачки за бъдеще“, бе препълнен. Малки и големи дойдоха от цяла Пловдивска област. Освен капачки и алуминиеви кенчета за първи път те носеха и пластмасови PET бутилки.

"Интересът е огромен, с всяка следваща кампания желаещите да се включат в каузата стават повече, което много ни радва", споделиха организаторите. 

Те ще организират извозването и предаването на вторични суровини, а събраните средства ще се използват за закупуването на третата неонатална линейка. 

Всички, взели участие в днешната кампания, получиха напечатани на рециклирана хартия грамоти, а за най-малките имаше и много изненади. 

Освен в Пловдив инициативата днес се провежда и в Монтана и Перник, а утре продължава във Враца и Хасково. Следващата неделя пък е голямата акция на площад "Александър Батенберг" в София.

Припомняме, че първата детска линейка бе дарена на Центъра за спешна помощ в Пловдив и вече спаси живота на няколко бебета. От „Капачки за бъдеще” направиха и първата планинска офроуд линейка. Помогнали са на 35 болници в 35 града в страната с кувьози и медицинска техника.

Галерия: