ГЕРБ води убедително с двойно по-голям резултат от Продължаваме промяната. Това показва анкетата на TrafficNews, в която са гласували 23 250 души. Анкетата с въпрос "За коя формация ще гласувате?", бе публикувана на платформата веднага, след разпускането на правителството на Кирил Петков. Тя отразява нагласите на читателите на сайта. 

11,2% декларират, че ще гласуват за "Възраждане", "Български възход" на Стефан Янев събира 5, 22% от вота. БСП и Демократична България имат почти равен брой гласове в анкетата - около 5%. Поради спецификата на електората на ДПС, анкетата не отразява действителния брой гласоподаватели , решили да подкрепят формацията. "Има такъв народ" са малко под 4% бариера. 2% ще гласуват за други формации. 7% от анкетираните ще решат в последния момент за кого ще пуснат бюлетина, а 11,2% са категорични, че няма да гласуват. 

TrafficNews сондира мнение и по темата, лансирана от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който преди месец поиска да бъде проведен референдум, за да каже народът иска ли България да стане президентска република или да остане парламентарна. Идеята, която бе разчетена като предизборен ПР от политолозите, а след това тихо бе претопена сред други предизборни обещания, не среща сериозна подкрепа. Повече от 56% от гласувалите желаят България да остане парламентарна република.