218 автобуса ще се движат от първи учебен ден в Пловдив. За това са се разбрали Община Пловдив и превозвачите, след като вторите искаха да остане лятното разписание. 

С решение от 15 май Общинският съвет прие, че лятното разписание от 193 автобуса ще бъде до 14 септември. На практика в последните две години се движиха толкова автобуси. Според решението от първия учебен ден броят им трябваше да бъде увеличен на 228.  Превозвачите обаче заявиха, че нямат шофьори и не могат да увеличат подвижения състав. Последва отговор от Община Пловдив, че няма да правят компромис и ще глобяват при неизпълнение на решението.

В крайна сметка от утре ще има 218 рейса, които да извозват учащите и пловдивчани. След 22 септември броят им ще стане 220, когато бъде пуснато движението по бул. „Дунав”, обясни шефът на ОКТ Георги Стоилов.

„Разбрахме се с превозвачите за останалите 8 автобуса да се пуснат, когато завършат ремонтите. В действителност по определени отсечки има проблем”, каза Стоилов. Той добави, че от ОКТ ще следят стриктно превозвачите и ако не се изпълняват курсовете с определения брой автобуси – ще се налагат санкции.

Община Пловдив размаха на пръст на превозвачите – ще глобява, ако не увеличат автобусите228 автобуса трябва да се движат от 15 септември, фирмите твърдят, че нямат шофьори

Превозвачите пак извиват ръцете на Община Пловдив, не искат да пускат още автобусиОт 15 септември фирмите трябва да изкарат още 35 рейса, оправдават се с липса на шофьори