Стриктно ще се следи дали  превозвачите спазват маршрутните си разписания, като от 15 септември Община Пловдив очаква 228 автобуса по улиците. Това заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов по повод исканията на превозвачите лятното разписание да остане и след 15 септември.

С решение на Общинския съвет бе въведено лятно разписание със срок на действие от 1 юли до 14 септември, при което автобусите по 29-те линии бяха редуцирани до 193 броя и се движеха през по-голям интервал.

„С края на лятната ваканция пътникопотокът значително се увеличава, така че нормалното транспортно обслужване категорично трябва да се възстанови. Преди повече от месец официално сме предупредили превозвачите да се подготвят за есента. Очакваме стриктно да изпълняват своите задължения, регламентирани в сключените с общината договори“, коментира Чонов.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ ще следят дали маршрутните разписания се спазват и при констатирани пропуски ще се налагат предвидените по договор санкции.  

Припомняме, че фирмите твърдят, че нямат  шофьори и не могат да увеличат автобусите, които се движат по улиците. Още от петък рейсовете, които обслужват пловдивчани трябва да са 228.

Превозвачите пак извиват ръцете на Община Пловдив, не искат да пускат още автобусиОт 15 септември фирмите трябва да изкарат още 35 рейса, оправдават се с липса на шофьори