Мариелаа е на 13г. и е диагностицирана със сколиоза! Това е заболяване на гръбначния стълб, при което гръбнака се изкривява настрани. При изкривявания по-големи от 45-50° или ако заболяването прогресира много бързо, какъвто е и случаят със Мариела, оперативната намеса е належаща. В противен случай пространството в гръдния кош, поради деформирането на прешлените започва да се изменя и усуква, което води до ограничаване на правилното функциониране на белите дробове и сърцето, изтръпване на крайниците, болки и в не редки случаи пълна инвалидизация!

В случай, като този на Мариелка, най -доброто решение е операция без сливане VBT. Това е процедура, при която титаниеви винтове се имплантират в телата на прешлените от изпъкналата страна на сколиотичната крива. Винтовете са покрити с вещество, което стимулира всеки имплантиран винт да се слее с гръбначната кост. Гъвкав ,здрав шнур(вид корда), предназначен за сливане е закрепен към всеки винт и последователно затегнат, за да помогне за изправяне на кривата. След хирургичната процедура, VBT продължава да коригира сколиозата чрез модулация на растежа.Това означава че гръбначния стълб ще продължи да расте.

Предимствата на този иновативен метод на операция са в това, че: - процедурата е по-малко инвазивна - спиналния растеж и гъвкавост се запазват - корекцията на кривата се случва по време на растеж - пациентите могат да се движат нормално, да спортуват и да имат пълноценен живот!

Решихме да се доверим на д-р Тробиш  в Германия. Неговия опит в операцията без сливане VBT е одобрена през 2011г.Той е първият хирург направил тази операция в Европа. Ежеседмично той оперира деца със сколиоза, съответно и опита му е по- голям. Процентът на успеваемост е доста висок! Мариела е подходящ кандидат за VBT! Датата на операцията е 12.04.2023г. Сумата, нужна за операцията е 71 000лв! Нека да помогнем на Мариелка да има щастливо детство и пълноценен живот!

IBAN: BG09UNCR70001525187653

BIC: UNCRBGSF revolut.me/tanyaem8s https://www.paypal.me/TanyaDimitrovaa

Титуляр: Мариела Димитрова Димитрова