111 души са гласували за изключването на Георги Гергов от БСП. Един е бил против, а двама "въздържали се". Всичко по устав е било спазено, зааяви Георги Свиленски, който е член на ръководството на партията.

Според него, случващото се не е междуличностно разчистване на сметки, а обективна позиция.

"Казусът Георги Гергов и БСП-Пловдив е от дълго време в общественото внимание. Постъпвали са множество жалби през годините относно дейността на пловдивската организация. Няма как да търсим лични отношения, тъй като Георги Гергов беше един от хората, които навремето подкрепи Корнелия Нинова за председател на БСП", заяви Свиленски пред БТВ.

Цялото ръководство на партията в Пловдив след час тръгва към София, за да потвърди своето несъгласие с решението на "Позитано" 20.

"Георги Свиленски продължава да лъже. В нашата позиция вчера уточнихме пет причини да снемем политическото си доверие. На първо място е липсата на съдържателна политика, която да се генерира от националното ръководство. На второ място е перманентното погазване на устава", каза Нина Чавдарова, зам.-председател на БСП-Пловдив.

Според нея няма гонене по устав, а репресиране. По думите на други членове на партията вредата, която се нанася, не е само на Гергов, а на  цялата пловдивска организация и на БСП като цяло.