Навършват се 10 години от зверската катастрофа до моста на Герджика в Пловдив, при която 16-годишната тогава Кари едва не изгуби живота си.

Мощен спортен автомобил, управляван от гръцки студент, се движил с бясна скорост от 98 км/ч по ул. „Победа", когато шофьорът му преминава на червен светофар, удря се в друга кола, а след удара помита цялата спирка заедно с тийнейджърката. Гледката е ужасяваща, точно толкова като тази от катастрофата на бул. "Руски", при която двама млади загубиха живота си, а други двама продължават да се борят.

Днес, 10 години по-късно, момичето споделя в свой пост в социалните мрежи за ада, през който е преминала. Една седмица Катерина се е борила за живота си, а след това години наред се е опитвала да върне нормалния му ритъм, като и към днешна дата борбата продължава. 

В продължение на месеци невинната жертва е била в инвалидна количка заради счупени крака и таз на четири места. И това не е всичко – черепът й също е бил счупен, което е довело и до черепно-мозъчна травма. Докторите въобще са се съмнявали дали Кари ще оживее.

„Никога няма да забравя момента,в който след 1 месец на легло успях да се преместя и да сляза на инвалидна количка долу пред болницата.”, споделя момичето.

Към днешна дата младата вече жена все още се възстановява от травмите. Има направени 5 операции, предстоят още 2.

„Това всичко ми се случи по невнимание на шофьорите, а на тях не им се повдигна никакво обвинение освен да платят пари за счупената спирка.”, допълва тя.

Припомняме, че въпреки тежкото състояние, в което беше Кари, гръкът Христос Боскос се отърва само с парична гаранцията от 5000 лв. Съдът тогава отмени условната му присъда от 2 години затвор. Отменено бе и условното наказание от 1 година лишаване от свобода на другия виновен за инцидента – спътникът на Боскос, Васил Калев, който пък получи административна санкция от 2000 лева. Това доведе и до редица протести в Пловдив заради заменените им присъди. Хората излязоха пред Съдебната палата, за да изразят възмущението си и несправедливостта спрямо Кари. 

Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров разпореди възобновяване на наказателното производство заради допуснати от Окръжен съд - Пловдив съществени нарушения на материалния закон и неправилно приложена разпоредба. Искането му обаче бе отхвърлено от Алепалтивен съд, според който е нямало допуснато нарушение. 

С поста си Катерина цели да накара хората да помислят върху действията си и до какво могат да доведат те – в случая неразумното шофиране едва не е отнело живот. 

"Все пак, успях, оживях и изпълних мечтата си да се преместя да живея в Испания, където завърших университет и мога да се нарека официално психолог Катерина Матеева.", споделя още Кари. 

Два живота обаче бяха погубени и то преди седмица при поредната тежка катастрофа. 21-годишният пловдивчанин Кристиян и негова приятелка 20-годишната Теодора загинаха на място, а техни приятели едва оцеляха. Причината – скорост от 200 км/ч, мощна кола, мокра пътна настилка и безразсъдство.

Джипът „Рейндж Ровър”, който Кристиян е шофирал, остана на съставните си части. Колата навлязла в разделителната ивица на бул. „Руски” в близост до кръстовището с бул. „6 септември” и се блъснала последователно в няколко огромни дървета. Ударът е бил толкова жесток, че джипът се разцепил на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно.

След мелето на  бул. „Руски”: Тежко е състоянието на двамата 22-годишни, лекари се борят за живота имИнцидентът парализира движението в голяма част от града, участъкът вече е отворен

Младият мъж, загинал при тежката катастрофа на бул."Руски", е син на служителка на КАТ-ПловдивРейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час

Излезе алкохолната проба на загиналия на бул. "Руски" Кристиан ЕкмекчиянХимическа експертиза за наличие на наркотици все още не е изготвена

Д-р Герев за катастрофата на бул. "Руски": Лобното им място трябва да е паметник на глупосттаПоколението Z демонстрира тотална липса на емпатия и страх от закона, казва психиатърът

От първо лице за зверската катастрофа на бул. "Руски": Гледката беше ужасяващаСъстоянието на двамата пострадали се подобрява