Точно месец след страшния потоп в Карловско – жителите на населените места излизат да упражнят правото си на вот. В Каравелово местите ще гласуват в две секции. Едната се намира в сградата на кметството, а другата – в пенсионерския клуб. Избирателите, които са 1100, ще имат възможност да пуснат гласа си чрез машинен вот.

“Няма да гласувам. Обезверен съм. Вече нямам вяра на политиците. Достатъчно за 30 години се нагледах на техните действия. Изредиха се всички партии. Няма го лицето, което да ме накара да отида да гласувам”, споделя Христо Христов, един от пострадалите при потопа.

Той предполага, че голяма част от съселяните му също няма да гласуват. Христов смята, че повечето ще посветят неделния ден ще посветят на разчистване на наводнените си имоти.

Той допълни, че по-голяма помощ е получил от доброволци. 375 лв. е помощта, която е получил от държавата. Последната отделил за лекарства.  Христов подчерта, че наноса на речните корито е доближил пътя.

„Наближава есенно-зимния период. Това нещо трябва да се копае наново, защото имаме опасения , че отново може да се получи трагедия.