Началник - сектор "Икономическа полиция" в Пазарджик Неделка Преждарова е уволнена дисплинарно преди два дни, научи TrafficNews. Преди седмица тя се появи  за ден на работното си място, след 6 месечно осъствие по болест, а след това отново излезе в болнични. 

От няколко месеца полицейски служители търсят дамата, за да й връчат протоколите от приключилата проверка на дирекция "Вътрешна сигурност", но така и не успяват да я открият. През март тази година служителката е била засечена да взема продукт от аптека в града, без да го плати. Това действие е заснето от охранителните камери в обекта, записите от които по-късно са предадени на дирекция "Вътрешна сигурност", които документират случая. 

Доказателства са предадени на прокуратурата в , но се оказало, че там не могат да образуват досъдебно производство, заради ниската цена на стоката. Цената на продукта била около 20 лева, които след разразилия се скандал, полицайката е платила.

Образувана е и втора проверка за нарушаване на карантината по време на ковид кризата. 

Докато проверката течеше, Преждарова бе в отпуск, но според служители на дирекцията, е ходила редовно на работа. Ентусиазмът обаче приключил след завършването на проверката. 

Веднага след това тя изчезнала и всички опити полицаите да й връчат документите, ударили на камък. Те не могат да я открият в дома й, нито могат да се свържат с нея. 

Според служители , началничката прави опит да заобиколи срока, в който тя трябва да бъде уведомена за резултатите от проверката. Съответно в последствие, това ще попречи да бъде дисциплинарно уволнена. 

Пред  TrafficNews  през март Преждарова нарече случая "едно голямо недоразумение"  и обеща  "скоро да се разбере истината!".  

Междувременно тя подава сигнал до Етичната комисия на Фондация „Национален съвет за журналистическа етика“, в която се оплаква, че са нарушени гражданските й права. 

В нея освен журналистите, работили по темата, тя обвинява и полицейски служители, че са изнесли информация, а също така вини колегите си в некомпетентност.

Тепърва ще стане ясно дали уволнената служителка ще обжалва заповедта на министъра.