В карловските села Каравелово и Богдан работят 310 доброволци и 55-ма военни, които чистят къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“. В Слатина се почистват три обществени сгради от доброволци от община Трявна. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

Националното представителство на студентските съвети се включи с 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци от столичната верига магазини и членове на  кампанията „Да почистим България за един ден“ работят в двора на читалището на Каравелово, обясни Стоев.

По данни на щаба общият брой на почистените къщи днес е 35 - съответно - 20 в Каравелово и 15 в Богдан. За утре е създадена организация за работата като на място са координаторите от армията и заместник-кметове на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков и кметовете на селата.

„Призовавам още веднъж хората с добри сърца да се притекат на помощ и утре, за да използваме хубавото време и да приключим максимално бързо с почистването на къщите на пострадалите домакинства“, заяви още областният управител.

В момента в района работи и тежка техника - багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и се работи по изграждането на временни мостове. Припомняме, че и в трите села електрозахранването е възстановено на 100 %, без уличното осветление, тъй като е разрушена инфраструктурата.

Водата е възстановена на 50%, като предстои възстановяването на водопроводите. Осигурена е 200 тона минерална вода от „Държавния резерв“ и в селата вече пристигнаха 4 тира от нея.