Заради усложнената обстановка, интензивните валежи и наводненията в района на Карлово, от вчера Областната организация на БЧК-Пловдив изпрати екип на място. Той посети най-засегнатите райони и проведе срещи с представители на местната власт за извършване оценка на нуждите в Карлово и околните населени места с ограничен достъп.
Екип на Общинската организация на БЧК в Карлово, заедно с директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева, посети болницата, където са настанени част от евакуираните, на които бе оказана първа психологическа помощ и им бяха предоставени вода и храна.

Проведени бяха допълнителни срещи с областния управител Ангел Стоев и с кметовете на засегнатите населените места за прецизиране на нуждите.

От тази сутрин два екипа на БЧК са на терен на територията на община Карлово и в село Каравелово – едно от най-засегнатите от наводненията места. Най-належащи са нуждите от минерална вода за 5000 души и материали от първа необходимост за 100 души от евакуираните, които БЧК осигурява.

Екипите на Българския червен кръст остават на място, за да оказват подкрепа на всички нуждаещи се. Те се срещнаха днес с президента на България Румен Радев и представители на институциите, които се борят с последствията от наводненията.