С много музика и добро настроение пенсионерите от ПК „Надежда“ в район „Северен“ отбелязаха предстоящите Коледни празници.

Дамите бяха приготвили вкусни изкушения по домашни рецепти, традиционни за дните около най-светлия християнски празник-Рождество Христово-зелеви сармички, туршия, тиквеник и други.Разказаха спомени от своята младост как с трепетно очакване техните близки са се събирали около трапезата и заедно са се потапяли в прекрасната семейна атмосфера.

Някога са се спазвали много всички народни обичаи, а днес времената са други-по-модерни, взаимстват се елементи и от западното влияние, споделиха част от домакините на тържеството.

„Пожелавам Ви тези хубави празници да Ви изпълнят с много вяра и надежда.Бъдете здрави, жизнени, сплотени,  все така инициативни и нека имате много поводи да се събирате заедно и през Новата година.Запазете бодрия си дух и усмивките“, каза  кметът на района Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството.Той подари на пенсионерите желан от тях подарък-телевизор. 

Празникът завърши с изпълнения на китка от народни песни и традиционно българско хоро.