В навечерието на християнските празници няколко коледни базара с благотворителна цел се организират в Пловдив. През целия ден на 17 декември бившата белодробна болница, която сега функционира като „Втория дом“ на украинските бежанци под тепетата, се проведе базар. За украинските деца бяха подготвени множество изненади, игри и занимания. Днес почетния кондул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев раздаде подаръци на хлапетата. А утре 300 украински деца ще получат дарове за предстоящия празник.  

Пловдивчаните, които желаят да подкрепят каузата им, могат да го направят и на 18-ти. В базара се продават разнообразни ръчно изработени артикули - играчки, бижута, чанти, шалове, плетива.

„Наистина атмосферата беше страхотна“, казаха посетители на базара във „Втори дом“, които с радост наблюдаваха и музикалната програма, съпътстваща събитието.

Пред идните дни в Пловдив ще се проведат още коледни базари, чиято цел е подкрепата на различна каузи.

От 17 до 21 декември ще има Коледен Базар пред ТЦ „Гранд“, където ще се продават ръчно изработени коледни украси в помощ на Максимилиан Красимиров Младенов. Със събраните средства ще се осигурят така необходимите му рехабилитация и логопед. Повече научете от тук: Нека помогнем на Макси да оздравее.

За поредна година ще се състои и коледен благотворителен базар на Движение на българските майки - Пловдив. В МОЛ Пловдив, етаж 3, от 9:00 до 20:00 ч. в неделя /18.12/.

Предложените артикули са ръчно правени от доброволци от цялата страна, а 100% от средствата отиват за различни проекти на организацията. Повече за мероприятия може да откриете тук: Базар на Фондация ДБМ - звено Пловдив.