„АНДРЕА ДИЗАЙН” ООД стартира проект „Ефективно използване на ресурсите в АНДРЕА ДИЗАЙН ООД”  по ДБФП № BG16RFOP002-3.004-0074-C01, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.  

Общата цел на проекта е повишаване на ресурсната ефективност и конкурентоспособност на „АНДРЕА ДИЗАЙН” ООД. Тя ще бъде осъществена чрез постигане на следните специфични цели:

- внедряване на пилотни за България технологични решения, които ще бъдат постигнати с въвеждане в експлоатация на ново производствено оборудване (1. Комбиниран лазер за рязане на метални листи и метални профили-1бр.; 2. Принтер за двустранен печат върху гъвкави медии с латексови мастила-1бр.; 3. Автосканираща универсална разкройваща машина-1бр.)

- подобряване на информираността относно ефективното използване на ресурсите

- подобряване ефективността на производствения процес

- провеждане на събития за мултиплициране на резултатите от проекта

- публикации в традиционни и дигитални медии за мултиплициране на резултатите от проекта

Изпълнението на проекта ще позволи на фирмата да въведе мерки за ресурсна ефективност; да подобри информираността относно ефективното използване на ресурсите в бранша; да подобри ефективността на производствените процеси; да намали себестойността на продукцията и повиши конкурентоспособността на предприятието.      

Проектът стартира на 16.11.2018г. и е с продължителност 20 месеца.

 Общата стойност на проектa е 1 769 600.00 лева, от които 903 303.50 лева европейско и 159 406.50 лева национално финансиране.