Обновяване на улица „Рилски метох“ до Античния театър в Пловдив удари на камък. От началото на 2022г. в карето се извършва рехабилитация на пътната настилка, а по желание на живеещите на въпросната уличка се подновява и амортизираната 50-годишна ВиК инсталация.

Подновената водопроводна мрежа обаче много бързо дала първите си девиации, сигнализират читатели на TrafficNews.

Районът около Античния театър грейва с нов облик

Сградното отклонение на №9, поради некачествено неизпълнение, обилно тече. За проблема лично уведомихме кмета на район Централен, многократно сме сигнализирали на аварийния телефон на ВиК - Пловдив, както и на техническия ръководител на обекта“, заявява пловдивчанин.  

Минал близо месец, а течът така и не бил отстранен. По думите му количествата вода, които се губят заради аварията, са сериозни. Притеснението на гражданите е, че предвид скорошните увеличенията в цената за кубик в Пловдив, гражданите ще бъдат ощетени да заплатят за много похабен ресурс.

Гражданите алармират, че в момента се полага настилка, която може да покрие теча, който все още не е отстранен. Това, от своя страна, ще задълбочи проблема с подпочвените води, които може да компрометират настилката и основите на близките сгради, опасяват се още пловдивчани.

От ВиК дружеството коментираха за TrafficNews, че категорично няма да оставят аварията необслужена. Предвид високата натовареност на екипи им и ниската степен на важност на повредата на ул. „Рилски метох“ обаче – тя е разпределена за по-късно ремонтиране, заяви говорителят инж. Антон Гълъбов. Той пое ангажимент да повдигне въпроса пред техническия ръководител на пректа.

Какво предстои да се случи – медията ни ще проследи.