Тежка катастрофа стана тази сутрин на входа на пловдивското село Брестник. Автомобил е изхвърчал от пътя и се е преобърнал по таван в нивите. Водачът обаче бе напуснал местопроизшествието, без да подаде сигнал. Полицията се зае да го издирва, след като получи множество сигнали за инцидента.

Тежка катастрофа! Кола се обърна в нивите край ПловдивНа място няма полицейски екип

По-късно TrafficNews научи, че шофьорът беглец е осъждан два пъти. Мъжът има и множество нарушения на пътя, за които е бил наказван с глоби, както и с лишаване от свидетелство за управление на МПС. Водачът има и множество нарушения на пътя. Част от наказанията, които са му били налагани през годините , са глоби за превишена скорост, за неспазване на забранителен знак, неносене на документи при проверка, шофиране без колан и управление на автомобил с техническа неизправност.

Шофьорът беглец, преобърнал кола край Пловдив - с две присъди, няколко пъти му взимали книжкатаМъжът има регистрирани множество нарушения по пътищата

Деветима мъже са задържани след сбиване в пловдивската "Шекер махала". Около 21 часа на 5 март в Трето РУ е получен сигнал за сбиване на голяма група роми на улица "Кипарис" в град Пловдив. Мъжете са били задържани за 24 часа.

Бой между роми в Шекер махала, деветима спаха в арестаСъдът определи наказанията им

Счупена бариера затрудява преминаването през един от жп прелезите в Пловдив. Става дума за кръстовището на булевардите "Копривщица" и "Свобода". Движението се обезпечава от екип на "Пътна полиция".

Счупена бариера затруднява преминаването през натоварен прелез в ПловдивНа мястото е екип на полицията

Трима души са били откарани в болница след пожар тази сутрин. Огънят избухнал в ранните часове на деня в жилищен блок в Коматево. Огънят е нанесъл щети за хиляди левове. Четири пожарни автомобила са дошли по сигнал за пожар, евакуирали са веднага обитателите на блока.

Впоследствие стана ясно, че  огънят е тръгнал от апартамент на втория етаж, обитаван от 58-годишния Георги. По данни на пожарната в дома му имало струпани множество вещи и отпадъци. 

От първо лице: Човекът, от чийто апартамент пламна пожара в ПловдивСъседи са бесни, твърдят, че Георги злоупотребява с алкохол и е било въпрос на време да се стигне до инцидент от този мащаб

В София бе задържан индийски гражданин, заради когото аварийно е приземен самолет на летището. Той е бил на полет от Париж за Ню Делхи с авиокомпания AirFrance. Още в началото обаче пътникът започнал да се заяжда с останалите в самолета.

„По данни на капитана той е бил отначало конфликтен с част от пътниците, при опит да бъде усмирен удря стюард. Блъскал е по капитанската кабина Получихме сигнал, че се готви извънредно кацане и веднага реагирахме. След кацането мъжът е отведен“, посочи комисар Чешмеджиев от „Гранична полиция“.

Арестуваха за 72 часа мъжа, заради който самолет беше приземен аварийно у насГрозят го до 10 години затвор

Два случая на коклюш са отрити у нас. Заболяването бе забравено, но заради антиваксърските настроения в последните години отново се завръща. Двамата пациенти са регистрирани миналата седмица и са хоспитализирани. „Магарешката кашлица”, както още е известно заболяването, е изключително заразна. Предава се лесно от човек на човек по въздушно-капков път. Някои симптоми са същите като при COVID-19 – кашляне, кихане, хрема, повишена температура.

Откриха два случая на коклюш у нас, някои симптоми са като на COVID-19Заболяването бе забравено, но заради антиваксърските настроения в последните години отново се завръща

Правителството ще подпомогне с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните творци на свободна практика у нас като еднократна помощ в условията на пандемията. Това означава, че около 1000 музиканти ще получат 4350 лева (3250 лева плюс 1100 лева осигуровки) като за целта са предвидени 4 267 000 лева. Средствата ще бъдат осигурени от Министерския съвет още следващата седмица пое ангажимент премиерът Бойко Борисов на среща с Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева, които представиха исканията на музикалните творци на свободна практика в България. 

Премиерът Борисов: Отпускаме 4350 лв еднократна помощ за музиканти на свободна практикаПравителството задели 4 267 000 лева за новата мярка

Пореден гаф на екипа на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов ще трябва да се поправя от Общинския съвет, след като областният управител върна едно от решенията, които е предложил той. Със свое писмо временно изпълняващият длъжността областен управител Евелина Апостолова е върнала решението за приемането на нов правилник за устройството и дейността на ОП „Организация и контрол на транспорта”,както и наредбата за изменение  на местните такси и цени.

Пак гаф! Сгрешена наредба от Тодор Чонов ще ощети бюджета на Пловдив с едногодишната му заплатаОбластният управител върна наредбата за такситата и правилника на ОКТ, съветниците се събират извънредно

Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев Пловдив“ овласти управителния съвет да подпише договор с фирма на г-н Антон Зингаревич за прехвърлянето на 99% от акциите на ФК „Ботев Пловдив“ АД при определени условия. Решението бе взето с мнозинство от над 85% от присъстващите след продължило над 3 часа онлайн събрание на Сдружението.

Сделката за Ботев е все по-близо! Сдружението с важно решение за ЗингаревичПрехвърлянето на 99% от акциите стана възможно, след като преди две седмици Сдружението придоби 39% от акциите

Локомотив направи 0:0 при гостуването си на ЦСКА в среща от 20-я кръг в efbet Лига. Двубоят не предложи много голови положения. Като точните удари бяха едва три за целия мач, а Локомотив уцели греда.

Локомотив и ЦСКА занулиха в слаб мачДвата отбора създадоха доста малко голови положения

За пореден път авария на ул. "Волга" в Пловдив превърна улицата в река, докато живущи и работещи на нея останаха без вода. Според местни жители аварията е станала няколко дни след поредния ремонт. Това не е първият подобен случай, а местните трябва да носят туби с вода, за да покрият елементарни хигиенни нужди. 

Авария: Улица в центъра на Пловдив отново под вода, живущите пък останаха на сухоПроблемите с ВиК мрежата там за ежедневие

Епидемичната обстановка не попречи на още два класа от Пловдив да поканят тържествено класните си ръководители на бала. Абитуриенти от Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" и Професионална гимназия по електротехника и електроника изненадаха учителите си с все по-модерната покана за бал, наложила се като хит този сезон.

Вече четвърти клас кани ръководителите си с повече шум, отколкото пандемията ни наложи през последните месеци. Разноцветни димки, торта, гигантски плакати и музика са част от все по-набиращата последователи позитивна „призовка“.

Шум и димки в Пловдив! Бъдещи абитуриенти оставиха без дъх класните сиНовият вид покана набира все повече популярност сред учениците

Радослав Смаилов от филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян бе удостоен с престижната награда „Студент на годината 2020“ в националния конкурс, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Четвъртокурсникът в специалност „Български език и история“ бе отличен от Националното представителство на студентските съвети в Република България за своята активна научна и творческа дейност. 

Четвъртокурсник от ПУ стана студент на годинатаВярвам, че тайната на успеха е да бъдеш различен, смята Радослав Смаилов

През 2020 година пандемията се отрази сериозно на престъпността в Пловдив и региона. Организирани бяха множество специализирани операции по малките населени места, които предотвратиха кражби и нападения върху самотните хора. Статистиката сочи сериозен спад на престъпните деяния под тепетата, а и в региона.

Как COVID-19 промени родината ни, какво ни донесе и какво ни отне, как рефлектира върху всяка една сфера от битието ни? TrafficNews се опита да систематизира за вас най-важните трансформации, с които ще запомним този период. 

1 година Covid-19: Как се отрази пандемията на престъпността в Пловдив?Намаляха кражбите и грабежите, но се увеличиха измамите