Шофьорът, който преобърна автомобил край Пловдив и избяга от местопроизшествието, е бил осъждан два пъти. Това разбра TrafficNews.bg от свои източници. Мъжът има и множество нарушения на пътя, за които е бил наказван с глоби, както и с лишаване от свидетелство за управление на МПС. 

Припомняме, че тази сутрин в МВР постъпиха няколко сигнала за обърнат автомобил в полето между Куклен и Брестник. Пристигнал на място екип на полицията е установил обърната "Опел Корса" малко преди табелата за село Брестник, изоставена от водача си.

В началото на 2018 година въпросният шофьор сключил споразумение с Районна прокуратура, след като бил обвинен, че е седнал зад волана под въздействие на марихуана. Така той се сдобива с 8-месечна присъда "лишаване от свобода", чието изтърпяване бива отложено с тригодишен изпитателен срок. Освен това, му била отнета шофьорската книжка за срок от една година. 

"Проявите" на водача обаче продължили. Той отново бил лишен от свидетелство за управление, след като бил спипан да шофира с табели, които не били поставени на определените за това места. Докато изтърпявал едно от наказанията си, пловдивчанинът бил засечен зад волана на "Мерцедес". На 11 октомври 2019 година той бил спрян за проверка на кръстовището на булевардите "Освобождение" и "Санкт Петербург". В хода на проверката станало ясно, че водачът е неправоспособен, тъй като изтърпява наказание. Така шофьорът отново застанал пред Темида. Този път магистратите от Районен съд го освободили от наказателна отговорност, като заменили присъдата с административно наказание. По това време той вече бил реабилитиран, след изтичане на първото си наказание. Поради това магистратите приели, че е с чисто съдебно минало и, взимайки предвид всички смегчаващи и отекчаващи вината обстоятелства, определили глоба в минимален размер - 1 000 лв.

Водачът има и множество нарушения на пътя. Част от наказанията, които са му били налагани през годините , са глоби за превишена скорост, за неспазване на забранителен знак, неносене на документи при проверка, шофиране без колан и управление на автомобил с техническа нейзплавност. 

Предстои той да бъде санкциониран за това, че е допуснал ПТП, както и че не е изпълнил задълженията си по закон, като е напуснал местопроизшествието. За нарушенията законът предвижда лишаване от свидетелство за управление на МПС за срок от 1 до 6 месеца и глоба от 50 до 200 лв.