Пловдивски арестант бе открит мъртъв в килията си днес. По всяка вероятност той сам е сложил край на живота си. Днес по обяд мъжът бил открит мъртъв в арестно помещение. Открито е и предсмъртно писмо.

По-късно стана ясно, че починалият е Йордан, който бе задържан, след като опита да убие вуйчо си край Пловдив. Подробности - четете в линка:

Мъжът, опитал да убие вуйчо си край Пловдив, е арестантът сложил край на живота сиЙордан бе арестуван през лятото след скандал в село Скутаре

Камион с бежанци е заловен на „Безмитна зона” в Пловдив. ТИР-ът пристигнал днес на базата на Карловско шосе. По време на проверка митничарите забелязали движение в товарното отделение. От камиона изскочили трима сирийци, които се били отправили към Германия.

Заловиха камион с бежанци на Безмитна зона в ПловдивМитничари забелязали движение в товарното отделение на ТИР-а

Условна присъда след причинена смърт на пътя. Димитър Иванов, обвинен за смъртта на 37-годишния моторист Ерол Мехмед, получи 3 години лишаване от свобода, което бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Припомняме, че 37- годишният Ерол загина при катастрофа на Асеноградско шосе в района на КЦМ на 10 срещу 11 август 2019 година. Мотористът и негови приятели правили каскадьорски изпълнения на пътя, карайки с висока скорост. 

Шофьорът, прегазил моториста Ерол край КЦМ - с присъда! Не разбрал, че минава върху човекПовече от 5 години Димитър шофирал с фалшива книжка от Турция

Междувременно транссексуалният, който „ужили” салон за красота с над 1600 лева, продължава да тъне в дън земя. Пети път по ред делото среу него не стартира. До издирването му се стигна, след като мъжът, който се изживява като дама, се подложил на няколко процедури, но без да си плати. За да оформя прическата си, той посещавал фризьорски салони, където му поставяли изкуствени кичури дълга коса и извършвали различни манипулации.

Къде е Севдалин? Все още няма и следа от транссексуалния от Пловдив, „ужилил” салон за красотаМакар да е обявен за общонационално издирване, той не е намерен

Пловдивски лекар успя да осъди бившата си след серия от обидни съобщения и отправени обвининея. Жената го засипала със съобщения, в който го нарича "боклук" и "психопат" след раздялата им. Дори обвинила лекаря с смъртта на собствения му баща. 

Пловдивски лекар осъди бившата си, наричала го в СМС-и „изрод”, „боклук" и „психопат”Тя дори обвинила доктора, че е виновен за смъртта на баща му

Продължава засиленото полицейското присъствие в малките населени места в област Пловдив.  След мащабна акция през 2020 от МВР отчитат и постигнати резултати.  Значително е намалението на престъпленията против собствеността- при регистрирани 2 867 престъпления през 2019г, през изминалата година този род престъпни деяния са били 2 651. Положителен момент в работата по линията е намаляването на броя грабежите и повишаването на тяхната разкриваемост.

МВР отчете по-малко престъпления през 2010 в ПловдивскоЗасилено полицейско присъствие ще има и през новата година в малките населени места

Прокуратурата в Пловдив започва проверка на крематориума на Рогошко шосе. Държавното обвинение се самосезира и разпореди проверка по повод излъчен материал „Опасен ли е димът от пловдивския крематориум?”

Припомняме, че черен дим излиза от сградата, като това не се оказа прецедент. Случва се от месеци.

Прокуратурата влиза в пловдивския крематориумДържавното обвинение се самосезира и разпореди проверка

Незаконните  рекламни пана на диджеите Миро и Дидо, поставени на две от фасадите на изгорялата баня Орта мезар , вече са свалени. В края на миналата седмица винилите бяха окачени на паметника на културата, но след сигнал последва спешна проверка от общинския инспекторат. Служители на инспектората съставиха констативен протокол за нарушението. В последния работен ден на седмицата билбордовете са били отстранени.  

След проверка на Инспектората: Диджеите свалиха бордовете си от Орта мезарПредстои да бъдат глобени

Община Пловдив оптимизира правилата за прием в детските градини и ясли. Това се случва, след като в края на 2020 година Общински съвет-Пловдив прие изменения и допълнения в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли и детски градини. Промяната ще влезе в сила още с първото за годината текущо класиране за прием на 26.01.2021г.

Променят правилата за прием в детските градини и ясли в ПловдивПромяната ще влезе в сила още този месец

"Синя зона" в Пловдив започва да работи с удължено работно време от 14 януари. Новото работно време е от 8,30 до 18.30 часа, включително и събота. Това е в изпълнение на решение на Общинския съвет, с което беше променено и името на документа - Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив.

Синя зона в Пловдив с ново работно време от четвъртъкПромените ще бъдат нанесени и на знаците

Възпитаникът на Пловдивския университет Тодор Рогошев и Кристиана Стоянова от Софийския университет ще защитават интересите на българската младеж на най-високо международно ниво като младежки делегати в ООН. На 11 януари от 18.30 часа двамата ще проведат първото си онлайн събитие наживо на страницата на фейсбук страницата на програмата "Български младежки делегати към ООН" , в което ще представят себе си и ще обявят резултатите от проведената анкета миналата есен, чиито опорни точки ще се превърнат в приоритети за мандата им 2020/2021 г.

Възпитаници на ПУ и СУ са българските представители в младежкото ООНВижте повече за младежите

Заболеваемостта за изминалите две седмици в Пловдив и областта  рязко е спаднала и е 136,6 на 100 хиляди души. Продължава положителната тенденция за по-малко приети в болниците пациенти и  преминали през Спешна  помощ. Това стана ясно на проведения днес Медицински щаб при областния управител и председател на ОКЩ  Дани Каназирева.

Продължава ваксинирането на медиците в областта. До момента са ваксинирани 1405, като до края на седмицата се очаква броят им да надвиши 2000 души. 

Рязък спад на новите случаи в Пловдив! 178 души са преборили COVIDСедем души с коронавирус са загубили живота си последните три дни

Пълни данни за смъртността през 2020 година отварят един сериозен разговор за това колко е реалната смъртност от COVID-19. За 2020 година в България са починали общо 121 249 души. През последните седмици коефициентът на обща смъртност достига рекордните 35‰ или 35 на 1000 души. Как, от какво и защо са починали 7687 души в града на тепетата - отговорите потърси Виктория Петрова. 

Скритата смъртност в Пловдив за 2020: Близо 1000 души са починали необяснимо?С над 100% се разминават официалните данни за увеличена смъртност към обявените ковид-19 жертви

За пръв път в България без използване на рентген специалистите от отделението по Инвазивна кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив прилагат електрофизиологично изследване и катетърна аблация. Иновативният метод щади сърдечно болните от йонизиращата радиация на рентгеновото облъчване. 

За първи път в България в УМБАЛ „Свети Георги" прилагат 3D навигация при премахване на аритмия  Новият подход към електрофизиологичното изследване и катетърната аблация е безплатен, съобщиха от отделението по Инвазивна кардиология на пловдивската болница

Около 10 милиона лв. не достигат, за да бъде завършен ремонтът на стадион "Христо Ботев". През февруари 2020 г. община Пловдив обяви, че 25 млн. лева ще бъдат отпуснати за довършване на строителните и ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" в града. 

Тези средства обаче ще са крайно недостатъчни, за да може стадионът да бъде лицензиран и да се използва за мачовете в Първа лига. 

10 млн. лева не достигат за строежа на КолежаЗа строежа на съоръжението бяха отпуснати 25 млн. лева на община Пловдив

Тодор Неделев се завърна в Пловдив и стартира възстановяването си. Капитанът на "канарчетата" претърпя операция в столична клиника миналата седмица.

Неделев се завърна в Пловдив, стартира възстановяванеЗвездата на Ботев ще пропусне втория полусезон

Първото парче на пловдивското дуо Цецо и Крум от Respect ,след дългогодишната пауза, вече е факт. Сред феновете им беше плъзнала мълвата, че групата се е разпаднала, но това никога не е било факт. Вижте как коментираха двамата отсъствието си от сцената.

След дълга пауза: Пловдивчаните Цецо и Крум от Respect с ново парчеПътуване във времето – това е основната тема, засегната в най-новия видеоклип на рапърите от града да седемте тепета