Пловдивски лекар заведе иск срещу бившата си след серия от съобщения, в които го обижда. Медикът е осъдил жената за клевета и обида след дело в Районен съд.

Докторът и жената живеели на семейни начела. През 2017 година се родила дъщеричката им, но след по-малко от две години двойката се разделя. Детето остава при майката, а бащата го вижда по определен ред.

Между медикът и жената имало сериозна вража. По време на срещите им с тях е имало и трети човек, който да потушава искрите на напрежение.

След един от поредните им скандали, жената започнала психическа атака към лекаря. Тя го атакувал постоянно със съобщения. Този тормоз продължил близо 4 месеца, когато на медикът му прелива чашата и подава жалба срещу бившата си.

Съобщенията били вулгарни и обидни. Те били насочени не само към личността на мъжа, но и към неговата компетентност като лекар.

„Ти си психар”, „най-голямото чудовище“, „най-големият изрод“, „отворко“, „изрод“, „мухльо“, „нямаш смелостта да застанеш като мъж“, „заслужаваш всичките гадости, които ти се случват“, „цял живот ще си сам като куче“, „жалък“, „толкова си жалък, че трябва нова дума за теб“, „имаш болен мозък“, са част от съобщенията.

В края на 2019 година бащата на медикът починал. Веднага след погребението, жената започнала с нова вълна от словесни атаки. Тя дори обвинила доктора, че е виновен за смъртта на баща му. „Остави баща си да умре сам като куче, толкова си безотговорен”, написала бившата му и продължила с „некадърник, трябва да ти вземат дипломата“ и „срам за болницата“.

Чашата преляла, след като жената изпратила поредната серия от обиди: „изрод, ще си умреш сам като куче, защото си гнусен, в душата си гнусен“, „ти нямаш семейство, няма и да имаш“, „защото душата ти е изгнила“ и „за да общуваш с мен, ще плащаш“.

Образувано било дело. В жалбата си медикът изтъкнал, че се е чувствал емоционално недобре, треперил и бил пред срив. Често плачел заради обидите. Той завел и неимуществен иск в размер на 5 хиляди лева срещу жената.

В крайна сметка последната била осъдена на 1000 лева административна глоба. Тя ще трябва да плати и 2000 лева обезщетение на бившият си за преживените неимуществени вреди.