Продължава засиленото полицейското присъствие в малките населени места в област Пловдив.  След мащабна акция през 2020 от МВР отчитат и постигнати резултати.  Значително е намалението на престъпленията против собствеността- при регистрирани 2 867 престъпления през 2019г, през изминалата година този род престъпни деяния са били 2 651. Положителен момент в работата по линията е намаляването на броя грабежите и повишаването на тяхната разкриваемост.

Справка сочи, че през 2019г са образувани 106 заявителски материала по линията, а през 2020 година заявените престъпления от тази група са 98. Намалял е и броя на регистрираните кражби- през 2020г са регистрирани 1782 деяния от вида, само година по- рано те са били 2018.

Върху интензитета на работа през изтеклата година съществено влияние оказаха въведената противоепидемична обстановка и засиления полицейски контрол.

Предвид посочените резултати, основен приоритет в работата на служителите на реда в Пловдивска област, ще бъде гарантирането на спокойствие и сигурност на жителите в малките и отдалечени населени места, чрез засилено полицейско присъствие.