С пожелания за здраве, щастливо детство и весело лято кметът на „Тракия” Костадин Димитров откри празника за Международния ден на детето. Сцената в новия парк на булевард „Освобождение” днес  е предоставена за изяви на децата от района. Свои изпълнения ще представят малчугани от всички детски заведения в „Тракия”, както и ученици от СУ „Димитър Матевски”. Повече от 200 деца ще се включат в тържеството.

„Паркът е пълен с щастливи деца и родители. Има много усмивки и весело настроение. Само за по-малко от година мястото се превърна в притегателно за жителите и гостите на района”, коментира  Костадин Димитров. Празничният 1-ви юни в „Тракия” е наситен с много събития и изненади, припомни районният кмет. Басейните в  Акваленд и СУ „Димитър Матевски” са с безплатен вход за децата от района.

В 15 часа в парка срещу училище „Черноризец Храбър” започва фестивалът „Пловдив Каравана”, по време на който ще има представления на артисти от пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария. Проявата е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

В 18 часа в „Лаута” е стартът на  4-то издание на S`Cool Rock Fest. Фестивалът е с акцент ученическите рок банди, тяхното творчество и магията на истинския рок и е част от Културния календар на Община Пловдив.