Жители на община Стерлча протестираха срещу отстраняването на кмета Стойно Чачов. Те се събраха пред административната сграда на общината и на висок глас заявиха, че си искат законноизбрания кмет. В началото на седмицата Общинската избирателна комисия освободи от пост Чачов, защото не е прекратил търговската си дейност в указания едномесечен срок.

Както TrafficNews, съобщи причината за отстраняването е търговското му дружество „Българска асоциация по белот" ЕООД, от чието управление нито е излязъл, нито търговската дейност на фирмата е прекратена. Дружеството е регистрирано още по време на предходния мандат на кмета на 01.6.2015 г. Едва сега обаче се обръща внимание на бизнес начинанията на Чачов. 

Със скандирания над 150 жители на община Стрелча изразиха желанието си техният кмет Стойно Чачов да бъде възстановен на длъжност. Повод за недоволството бе решението на Общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно пълномощията на избарният за втори мандат Чачов, защото не е прекратил търговската си дейност в указания едномесечен срок. Организатор на протеста е подп о.з. Михаил Неделев.

Според събралите се пред сградата на Община Стрелча, няколко човека имат за цел да пречат на кмета.

Сред протестиращите бяха хората от селата, служители на общината, общественици. Те категорично не приемат отстраняването на кмета. Според общинската избирателна комисия обаче Стойно Чачов е предприел действия, за да прекрати дейността си като управител на търговско дружество едва на 18 декември видно от договор за продажба на дружествен дял между него и Маргарита Чачова, което представлява неизпълнение на закона, скрепено със съответни правни последици – прекратяване на неговите пълномощия на кмет.

Освободиха кмета на Стрелча от поста заради фирма за белотСигналът е подаден от бившия кмет Ильо Ильов