Първият кандидат-кмет на Пловдив се разкри пред широката общественост. Това е Николай Иванов, който твърди, че е подкрепян от широка коалиция от партии. Макар да не е познат добре в общественост,  ръководните кадри в политическите централи са наясно с личността на Иванов, макар не толкова със способностите му, а с навика да търси определени дивиденти или подкрепа.  

На днешната пресконференция той заяви, че ще търси подкрепа от хората, а основен враг ще е „върлия капитализъм” в Пловдив. Сред обещанията в платформата му са записани -   безплатни погребения, транспортни карти за пенсионери и детски градини.

Освен кандидат-кмет, Иванов щял да бъде и водач на листата на широката коалиция от партии като МИР, МОР, Обединена социалдемокрация и Български социалдемократи.

Името на Николай Иванов стана известно покрай протестите срещу ЕВН в Пловдив, като на няколко пъти се опита да яхне протеста. На един от тях, той за малко да бъде линчуван от хората, които го обвиниха в провокации. Тогава секна и протестърската кариера на Иванов, която вървеше ръка за ръка с политическата му.

През 2011 година той бе кандидат за кмет на Пловдив. Тогава той събра едва 0,09 % или точно 126 гласа, което го превърна в най-слабо подкрепяния кандидат-градоначалник в историята на Пловдив. На следващите избори хамелеонът, който мина през Нова Зора, бе в БСП, въртеше се около АБВ, накрая отиде в МК „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, като квота от Социалдемократическата партия.  Антирекордьорът по гласове в Пловдив обаче напусна преждевременно Зико, тъй като получил 47-мо място в листата за общински съветници, а не обещаното му 10-то място. В момента той е председател на пловдивската структура на Български социалдемократи.

Най-неуспешният кандидат-кмет в историята на Пловдив бълва фалшиви новини в нещо като сайтНиколай Иванов, който смени редица партии, пуска абсурдни информации, а хората явно вярват