Зам.-кметът по общинска собственост и строителство Димитър Кацарски е освободен от длъжност, научи TrafficNews.bg. Решението влиза в сила от днес, като на негово място временно е назначен гл. инженер на Община Пловдив Йордан Калев. Към момента не се съобщават мотиви за отстраняването на Кацарски от градските власти.

Срещу него се води разследване за строителството на зоопарка, като TrafficNews научи, че срещу зам.-кмета има още няколко преписки по сигнали.

Кацарски бе първият зам.-кмет на Пловдив, който бе представен от Иван Тотев в стъпването си в длъжност преди 8 години. Той отговаряше за общинската собственост, жилищната политика и строителството.  Паралелно той е и собственик на шивашката фирма, която произвежда пуловери за Европа. Макар едноличен собственик на капитала, управител на фирмата е 33-годишната му съпруга, която доскоро бе негова секретарка в Община Пловдив.

Преди да стане зам.-кмет Кацарски оглавяваше  РДНСК – Пловдив.

Какво прави Кацарски в Община Пловдив през последните 8 години, вижте в линка: 

Заместниците на Тотев: Димитър Кацарски – от съратник на Жорж Ганчев до строителния гуру на ПловдивВицето по строителство от 8 години управлява общинските имоти, върти и бизнес с пуловери

Очаквайте подробности!