Много пиян турист сътвори невиждан екшън тази сутрин в Несебър. Испанец на видима възраст 28-29 години, който е купонясвал цяла вечер, е успял да открадне такси, след което си спретнал истинско рали по улиците на Слънчев бряг и Несебър, съобщава Флагман.бг. В 10:05 часа пияният турист катастрофирал зрелищно до хотел „Делфин“ – между Несебър и Равда. Той се забил в стара кола със софийска регистрация. За секунди загубил съзнание, което на практика предотвратило опита му да избяга. Будни граждани веднага са се намесили, след което испанецът, който едва се държал на краката си, пробвал да се сбие с няколко здрави момчета, опитващи да го задържат до идването на полицията.  

В крайна сметка е укротен, извършен е граждански арест. Тестът с дрегер е отчел 1,74 промила алкохол в кръвта, а туристът е арестуван и ще бъде съден. Не е изключено да има и дрога, защото изглеждал силно превъзбуден, разказват свидетели на инцидента.

Ще му бъдат повдигнати няколко обвинения - за кражба на автомобил, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на катастрофа след употреба на алкохол, евентуално и наркотици. Очертава се да прекара следващите 5-6 години зад решетките.