32-годишният Ивайло Тенев от Пловдив се нуждае от помощ, за да пребори коварна болест. Младият мъж е диагностициран с множествена склероза. Това е автоимунно заболяване на нервната система, което води до пълно инвалидизиране.

В страната ни за него лечение няма и той е обречен на бавна агония. Единствената му надежда е трансплантация на стволови клетки в клиника "Пирогов" в Москва, където му гарантират 99% ремисия. Според руските лекарите младият мъж може да имам един пълноценен живот. Вече му е запазена и дата за трансплантацията за 30 септември 2019 г. За целта обаче се нуждае от спешното набиране на сумата от 45 000 евро до края на месец юли, която е непосилна за него и семейство му.

В момента Ивайло прекарва почти целия ден вкъщи, защото топлината обостря симптомите му. Всеки ден без лечение остава невъзвратими последици върху тялото му, а състоянието му се влошава.

За да помогнат, собствениците на ресторант "Porto Greco" молят пловдивчани да се присъединят към тяхното събитие в понеделник (01 юли 2019 г.) от 19 ч. Тогава ще дарят 50% от оборота за лечението на Ивайло. Телефонът за резервации е 089 7777 126.

 

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства на:

Дарителска сметка:

Титуляр: Ивайло Тонев Тенев

IBAN: BG96UNCR70001523606927

BIC: UNCRBGSF