Жителите на Труд отново ще излязат на протест през следващите седмици, като най-вероятно датата ще е 1 декември, съобщиха от Инициативния комитет, който въстана срещу близкото предприятие за биомаса в селото.  

Днес омбудсманът Мая Манолова се срещна със жителите на пловдивското село Труд, като тя се запозна с всички детайли около жалбите и  оплакванията на хората от задушливи миризми, обгазяване, разбиване на пътя и риск за здравето им.

След срещата с хората омбудсманът отиде и на място в централата, за да направи обиколка с дейността й. Тя бе посрещната на портала от служител, който я разведе из предприятието, като й обясни, че то действа изцяло в съответствие с нормативната уредба.

Мая Манолова изрази личното си мнение, че подобна инсталация не би трябвало да бъде в населено място, още повече, че цялото село е настръхнало срещу нея. Тя ще изиска документите от РИОСВ, Община Марица и другите институции, за да се запознае детайлно със случая.

По време на посещението дойде и проверка от РИОСВ, които започнаха да поставят мобилна станция. Тя ще измерва вредните емисии и влиянието върху околната среда в следващите три дни.

Очаквайте позицията на Мая Манолова, както и мнението на хората от село Труд.


TrafficNews.bg