При 77,2% обработени протоколи от секционните избирателни комисии ген. Румен Радев получава 25,63%, а Цецка Цачева - 22,08%. Резултатите са към 9 часа. 

Трети е Красимир Каракачанов са 15.01%.

Следват Веселин Марешки с 10,76%, Пламен Орешарски с 6,20% и Трайчо Трайков с 6,10%. Ивайло Калфин получава 3,99%, Татяна Дончева - 1,88%, а Жорж Ганчев - 0,73%, уточняват от ЦИК. 

Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 5,68%.  Избирателната активност на изборите за президент е 54,51%, предаде Нова.

На кметските избори в столичния район "Младост" при частично преброени бюлетини води Мария Илиева от ГЕРБ с 24%. Втора е Десислава Иванчева с 16,5%. Тя стартира протестите за градинката, от които последва оставката на кметицата на "Младост". 

Ген. Радев изпревари Цачева със 7% в област Пловдив

На референдума са обработени около 65% от протоколите. В гласуването са участвали над 2 млн. избиратели, но още не е включено гласуването извън страната, уточняват от ЦИК. 

Впечатление прави, че квадратчето „Не подкрепям никого” събира доста висок вот – 5.8%.

Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова да приеме изборните книжа, които се очаква да пристигнат всеки момент. Докато това не се случи не може да се говори за официални резултати от изборите.

Единствените официални данни са за избирателната активност, която към 17 часа вчера. 44.83% от имащите право на глас са гласували за президент, а 39.15% - на референдума.

Според ЦИК изборният ден е билбезинтересен и леко скучен. Проблем са създали единствено големите опашки пред избирателните секции.

Постъпилите сигнали за нарушения по време на изборите са около 200, но нито един не е за продажба на гласове. Най-много са сигналите от Турция, като те са били основно, че се говори на турски език и че декларации се попълват от трети лица.

Румен Радев печели и в Пловдив! Разликата с Цачева е близо 3 %

TrafficNews.bg