Строителството на пловдивския зоопарк е извършено с множество нарушения на закони и наредби, както касаещи самото му изграждане, така и процедурите по избор на изпълнител, установи върховната касационна прокуратура. Постановлението на обвинителите бе представено от бившия кмет на пловдивския район "Западен" Десислава Желязкова, която бе пуснала сигнал в прокуратурата още през 2014 г. Тогава Апелативна и Окръжна прокуратура отказаха да бъде образувано досъдебно производство за изграждането на зоопарка, но сега върховния прокурор върна случая за преразглеждане.

Според постановлението на ВКП са нарушени както законите по ЗУТ, така и тези по ЗОП. Имало също така множество нарушения по сключването на договора с фирмата-изпълнител "Запрянови - 03", като поръчката е била дадена още преди да има ясни количествено-стойностни сметки колко ще струва зоопарка. Строежът е започнат без строително разрешение, а също така от представените документи става ясно, че действията на кмета Иван Тотев и администрацията са целенасочени с цел да се получи облага или вреда на другиму.

Заключението на прокурора е, че строежът на зоопарка е незаконен, поради което трябва да бъде премахнат, а длъжностните лица да бъдат разследвани за престъпления.

Подробности - във видеото на ТРАФИК ТВ:


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg