Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание на Розовия кварц.

Ранните цивилизации са наричали розов кварц или хиалинов кварц. Името розов кварц идва от гръцката дума „hyalos“, което означава стъкло.

Използването на розовя кварц датира от дълбока древност. Той е бил широко известен като част от изкуствата и занаятите на асирийците още през 7000 г. пр. н. е. Асирийците от Месопотамия са били първите хора, които са използвали и въплъщавали духовния смисъл на розовия кварц в своите практики и церемонии.

За римляните и египтяните розово - кварцовият камък означавал красота. Използвал се като маски за лице и козметични продукти, като компонент против стареене. В Източна Азия той е бил използван като знак на любовта и е бил широко използван и почитан в техните дърворезби и талисмани за късмет.

 

Измислен като „Камъкът на сърцето“, Розовия кварц е важен камък, който може да привлече нова любов, поддържа семейните връзки заедно и подхранва приятелството.

Наличието на розов кварц във вашия дом може да достави  емоционално, физическо и духовно изцеление. Деликатен на цвят, но силен в присъствието, ползите от розовия кварц са доста великолепни.

Укрепване на любовта или романтичните отношения.

Събуждането на чувствена креативност и нежни фантазии са добре познати сили на розовия кварц. Това е афродизиак, който насърчава страстта и интимността между вас и вашите партньори

Емоционалните лечебни сили на розовия кварц дават трайни положителни резултати, тъй като изхвърля потиснатите негативни емоции.

Силите на розовия кварц на работното място могат да бъдат усетени, тъй като контролира разногласията и личните конфликти.

Розовият кристал прави чудеса в съня ви, тъй като не само ви дава здрав сън, но блокира кошмарите и предоставя щастливи и спокойни сънища.

В сравнение с останалите минерали и кристали, емоционалните лечебни свойства на розовия кварц са по - фини. Той може да резонира както с нежни, така и със силни вибрации във вашата среда, за да се насочи към сърцето ви и да освободи негативни емоции, които сте задържали от много дълго време.

Розовият кварц работи добре с детските травми, като страх и гняв. Помага да се освободите и да се справите с негативните емоции, за да започнете пътя към прошката и безусловната любов. И най - важното, отблъсква вредните излъчвания от мониторите, затова поставяйте розов кварц между вас и монитора.

Розовият кварц е камък за семейството. Можете лесно да се свържете с членовете на семейството си и да се справите с различията им. Енергията, която дава, влиза в сърцето ви, за да ви помогне повече при изцелението и да ви подхрани любовта и състраданието с близките ви. Ако някой от семейството си тръгне, розовият кварц може да бъде напомняне за вярата и надеждата, за този човек да се върне и да възстанови отношенията си с вас.

Ако сте непреклонни в любовта, емоционалните лечебни свойства на розовия кварц ще ви помогнат да развиете любов към себе си, за да можете да споделяте живота и любовта с другите.

Енергийната същност на „Сърдечния камък“ покрива тялото ви с вибрации, които лекуват заболявания на сърцето и кръвоносната система. Отпускането на сърцето води до корекция на функциите на тялото.

Помага при главоболия или мигрена, проблеми със синусите, болки в ушите и гърлото, ползите от розовия кварц са високо оценени. Известно е, че сърдечните проблеми, белодробните проблеми и бъбречните заболявания се стабилизират поради ползите от розовия кварц.

В репродуктивната система, розовата кварцова енергия може да се използва при сексуални предизвикателства и безплодие. Раждането, сложната бременност и след родилните разстройства са безпроблемни при правилното използване на розов кварц.

Розовия кварц помага при зависимости, депресия, тревожни разстройства и заболявания, свързани със стреса, също като хранителни разстройства, тъй като успокояващият ефект от присъствието на розов кварц отпуска мозъка да функционира в хармония с тялото.

И накрая, свойствата на розовия кварц против стареене предотвратяват бръчки, старчески петна, акне, обриви и озаряват естествения блясък и вид на кожата.

  

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.