"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Тъмната страна на зодия Овен.

 

Личността Овен е невероятно амбициозна и обича предизвикателствата. Като ракета, овните горят ярко и бързо и винаги водят. Разбира се, всяка черта на характера на зодиакалните знаци винаги има положителна и отрицателна страна. Негативните не винаги са непременно „лоши“ сами по себе си, но те могат да се считат за част от душевната сянка на човека.

Овенът е самоуверен. Въпреки това, егоистичният и арогантен Понякога Овен може да омаловажава и тормози другите, за да се издигне. Самоувереността на Овен е пословична, от друга страна удовлетворението само по себе си е нещо добро. Развитието на самочувствието може да изведе Овена напред, без да подценява другите. Овните да имат високо мнение за себе си, стига да не се превърнат в егоистични и арогантни персони.

Управляван от Марс, Овенът е боец и воин. Нуждата на Овните да се борят за надмощие често ги кара да бъдат агресивни, враждебни, горещи и борбени, когато изпитват каквото и да е съпротива. „Силата има право“, което се отнася до негативния Овен. Защо? Защото чувствата, че трябва да могат да правят или казват каквото си искат, защото никой не може да ги спре. И все пак животът ще ги научи, че за някои неща си струва да се борим - за други не.

Колкото по-силна е конкуренцията, толкова по-решителни ще станат представителите на Овен. Негативният аспект на Овена е, когато стане толкова обсебен от победата, че ще направи всичко заради самата нея. С течение на времето събитията в живота им ще научат Овена да бъде по-самодисциплиниран и по-добър в модерирането на своите мисли и действия.

Овенът процъфтява в предизвикателствата. Няма значение какъв вид, стига да е нещо, което може да атакува и завладява. Винаги, когато дадена цел стане непостижима, Овенът се свива и измисля друг план за действие. Не изпитва страх от конкуренцията, безмилостният Овен може да настоява и безчувствено да тъпче другите. Овенът няма да се откаже, докато не постигне целта си.

Овенът е смел ловец. Въпреки това, отрицателният Овен ще се втурне „там, където ангелите се страхуват да стъпят“, рядко се поддава на предположения и е достатъчно и нетърпелив, за да говори или предприеме действия, дори когато не знае много за това, което казва или прави. Недисциплинираният Овен е склонен да действа, без да се съобразява с последствията, което води до хаотично поведение или напълно ирационални решения.

Овните са родени за лидери. За съжаление тъмният Овен има само една мисия и това е, което Овенът иска - Аз искам! Може да изглежда, че Овенът слуша другите, но това, което иска, е най-важното. Като лидери това може да ги направи своенравни, властни и тиранични. Да предположим, че Овенът се научи на самодисциплина и отделно време да изслушва другите. В този случай овните могат да избегнат това, да доведат нещата до крайност и да започнат да изразяват изключителните си лидерски качества, за които са родени.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.