През април месец в 20:00 часа, на 4-ти април Луната навлиза в последната си четвърт и в 05:36 часа навлиза в новолуние. Вероятно повечето читатели се притесняват, когато се обяви, че някоя от планетите е в ретроградно движение. Въпреки, че няма място за притеснение от ретроградните планети. За радост Луната никога не е ретроградна, защото с върти около Земята, а не около Слънцето. От друга страна пък има фаза на пълнолуние, което също не е нещо зло.

Защо започнах от Луната? Луната ще премине от съзвездието Козирог и в съзвездието Водолей след няколко дни. Затова датите през април - 5, 6, 7 и 8 април 2021 години са важни. Като добавим, че Сатурн и Юпитер ще навлязат в един полуквадрат на звездното небе, става интересно. Сиреч събития, които най-малко очакваме ще се появят ненадейно. Да не се забравя, че Водолей има един принцип и той е - Очаквай, не очакваното! Не са изключени „революции“ както в природен аспект, катаклизми от типа на земетресения и бури, резки смени на климата и прочие, и прочие.

Подобни „бунтове“ и неприятни изненади се очакват и световно обществен план, като протести, политически и икономически раздори, конфликти в личен план, болести, финансови трусове като покачване на цени и т.н.

Не са благоприятни пътуванията на дълги разстояния, както и само капсулирането по домовете, влагането на средства за крупни инвестиции. Преди всичко да се избягва стрес, паника и страх. Така че родните властимащи и медии да се съобразяват, и да избягват пропагандирането на стрес!

След като ви предоставих позициите на Луната редно е да ви обърна внимание и на най-горещите планети за 2021г. И така, ретроградите и опозициите на Юпитер и Сатурн за 2021 година:

Ретроградът на Юпитер започва: 21 юни 2021 г. Опозиция: 20 август 2021 г. Ретроградът завършва: 18 октомври 2021 г.

Ретроградът на Сатурн започва: 23 май 2021 г. Опозиция: 2 август 2021 г. Ретроградът завършва: 11 октомври 2021 г.

*Забележка: Марс последно достигна опозиция на 13 октомври 2020 г., а следващата опозиция ще достигне на 8 декември 2022 г.

 

Прогнозата е изработена за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.