"Догодина мисля, че последно трябва да я има "Пловдив 2019" и след това трябва да се закрие", каза кметът на Пловдив Здравко Димитров пред репортери по време на заседанието на Общинския съвет. 

Повод за коментара му бе предложението в дневния ред на местния парламент офисите на общинската фондация да й бъдат предоставени под наем за срок от пет години.

Оказа се, че става дума за формално фиксиране на времетраенето на договора за наем, а в същото време местната власт има съвсем други планове "Пловдив 2019", които движиха проекта Европейска столица на културата.

Преди време темата за бъдещето на фондацията бе разисквано и сред общинските съветници. Мнозинството се обедини около идеята структурата да продължи да съществува, но в намален екип след края на европейската културна инициатива.

На фондацията се налагаха надежди да работи в посока съвместна работа на местни артисти и организации в кандидатстване за международно финансиране, както и търсене на финансиране на ключови за Пловдив събития.