Hills of Rock за пореден път показа, че е най-големият рок фестивал в България, след като снощи хиляди фенове направиха немислимото – не помръднаха от местата си въпреки ужасните метеорологични условия.  Мощни порои, кал до колене и огромни локви  не смутиха и за миг всички фенове на Moonspell и Disturbed, които от своя страна изнесоха велики концерти.

Малко, след като започна концертът на хардлайнерите от Disturbed небето се отвори и повече от 40 минути дъждът не намаля. Безспорно Дейвид Дреймън и компания бяха впечатлени от българските фенове и не пропуснаха да благодарят на всеки един от дошлите край Гребната база, за да се насладят на музиката им. Фронтменът на групата дори се извини на феновете, че не могат да се движат, както обикновено правят по концертите, тъй като е много хлъзгаво, а вече са на години, на които трябва да се пазят.

Това обаче не им попречи да изнесат уникално над 15 от най-известните си песни, както и редица парчета от новия им албум Evolution. По време на шоуто се видяха и страхотни соло изпълнения на Дан Донеган, Джон Мойер и Майк Уенгрен.

Безспорно кулминацията на вечерта бе кавърът на The sound of silenе,който накара хилядите фенове да дерат гърла заедно с Дреймън.

Остатъка от програмата:

29 ЮНИ 

16 ч., Гребната база
Фестивал Hills Of Rock
Main Stage -17 ч. – Adimirion, Lord Of The Lost, Bonfire, Ronnie Romero&Eridan, WHITESNAKE
Music Jam – 18.30-21.55 ч. – Zuum, G Point, Konkurent, DREAMSHADE, Rock`N`Roll
Na Tamno – 18-00.45 ч. – Ivory Twilight, A-Moral, Krekhaus, Obraten Efect, BRKOVI 

30 ЮНИ 

16.30 ч., Гребната база
Фестивал Hills Of Rock
Main Stage -18 ч. – Sinheresy, Royal Republic, Amaranthe, Children  Of  Bodom, GARBАGE
Music Jam – 18.30-22 ч. – Nemesis, Dishonored, Decline The Fall, VOICE OF RUIN
Na Tamno – 18.30-01.45 ч. – Kopriva, Innerglow, Les Animaux, , Ostava, THE TOASTERS