Slipknot е първият хедлайнер на Hills of Rock, който бе обявен от организаторите на фестивала в Пловдив. Той ще се проведе от 24 до 26 юли, като американската банда от Айова ще взривят сцената на третия ден от фестивала.

Това ще е четвъртото издание на фестивала, след като Община Пловдив удължи договора за още три години.През последните три  издания  присъстваха средно по 40 000 души на фестивалите. През сцените минаха групи като Iron Maiden, Disturbed, Whitesnake, Judas Priest, Guano Apes, Evanescence, Three Days Grace и много други

Slipknot са едни от най-известените ню метъл банди през последните 20 години. Досега те никога не са идвали в България, като един техен концерт пропадна през 2016-а.  През 2018 година вокалът на групата -  Кори Тейлър дойде в България, но с другата си група – Stone Sour.

През август 2019 година излиза новият албум на Slipknot "We Are Not Your Kind", който е шестият студиен запис в кариерата им. Считан за един от най-добрите албуми на бандата, той оглавява класациите Billboard 200 в САЩ и Albums Chart в Обединеното кралство, и заема челни позиции в чартовете на десетки държави по света. Сингълът към албума, Unsainted, се превръща в глобален феномен и видеото към него става номер едно в стрийминг платформите по света за 24 часа, като събира над 60 милиона гледания в Youtube само за няколко седмици.

Билетите за фестивала вече са пуснати, като тридневните билети са по 120 лева до 1 март, а след тази дата те скача на 140 лева.  Еднодневните билети за SlipKnot са на цена от 100 лева.