Необходими продукти:
- чушка/пиперка 10 броя (малки)
- сирене 300 грама
- яйца 3 броя
- чесън 2 скилидки
- копър 1/2 връзка
- магданоз 1/2 връзка
- краве масло 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пълнени чушки със сирене и яйца и подготовката на чушките. Избирате по-малки чушки, измивате ги и ги почиствате от семената. Разбивате яйца, добавяте натрошеното сирене, нарязаните на ситно магданоз и копър, както и счукания чесън. Разбъркайте добре.
Във всяка чушка слагате по малко краве масло, след което ги пълните с подготвената смес. Не препълвайте чушките, за да не прелеят при печене. Намажете малка тава с мазнина и наредете пълните чушки, като не е добре да са легнали, а изправени или полуизправени, за да не се разлива сместа.
Печете в предварително загрята на 160-170 градуса фурна за около 30 минути, докато чушките са напълно готови.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква