
Необходими продукти:
- 400 г паста „Лингуини“
- 400 г домати на кубчета (от консерва)
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 1 л зеленчуков бульон
- 3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
- 1 ч. л. сух риган
- сирене „Пекорино“ за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се слага в тенджера. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Наливат се бульонът, доматите и зехтинът. Овкусява се с наситнените босилек и чесън, ригана, сол
След това капакът се маха и пастата се готви още 10–12 минути, като периодично се разбърква.
Поднася се, поръсена с малко зехтин, настъргано сирене „Пекорино“ и черен пипер.
Рецепта: Бон Апети
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
376

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1389

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10042
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта
17.08.25 10:00
5095

Потушиха пожара на сметището в Шишманци
18.08.25 13:30
99





Катастрофа край Пловдив затруднява движението по АМ „Тракия"
18.08.25 09:49
2074
