
Необходими продукти:
- 400 г паста „Лингуини“
- 400 г домати на кубчета (от консерва)
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 1 л зеленчуков бульон
- 3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
- 1 ч. л. сух риган
- сирене „Пекорино“ за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се слага в тенджера. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Наливат се бульонът, доматите и зехтинът. Овкусява се с наситнените босилек и чесън, ригана, сол
След това капакът се маха и пастата се готви още 10–12 минути, като периодично се разбърква.
Поднася се, поръсена с малко зехтин, настъргано сирене „Пекорино“ и черен пипер.
Рецепта: Бон Апети
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 12:03
3602




Премиерът свиква Съвета по сигурността
04.03.25 12:03
2008




Голяма авария остави няколко квартала на Пловдив без ток
04.03.25 12:03
11761