Необходими продукти:

  • 400 г паста „Лингуини“
  • 400 г домати на кубчета (от консерва)
  • 1 малка глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка пресен босилек
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
  • 1 ч. л. сух риган
  • сирене „Пекорино“ за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пастата се слага в тенджера. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Наливат се бульонът, доматите и зехтинът. Овкусява се с наситнените босилек и чесън, ригана, сол

След това капакът се маха и пастата се готви още 10–12 минути, като периодично се разбърква.

Поднася се, поръсена с малко зехтин, настъргано сирене „Пекорино“ и черен пипер.

Рецепта: Бон Апети