Необходими продукти:
- 400 г паста „Лингуини“
- 400 г домати на кубчета (от консерва)
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 връзка пресен босилек
- 1 л зеленчуков бульон
- 3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
- 1 ч. л. сух риган
- сирене „Пекорино“ за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пастата се слага в тенджера. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук. Наливат се бульонът, доматите и зехтинът. Овкусява се с наситнените босилек и чесън, ригана, сол
След това капакът се маха и пастата се готви още 10–12 минути, като периодично се разбърква.
Поднася се, поръсена с малко зехтин, настъргано сирене „Пекорино“ и черен пипер.
Рецепта: Бон Апети
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим вкусни кето гофрети с кокосово брашно?
29.03.24 14:46
3375
Мазнините за готвене - коя е най-здравословната
29.03.24 14:46
15084
Перфектните пържени картофки - ето каква е тайната
29.03.24 14:46
1489
Акценти
Емблемата на Ботев грейна на Колежа
29.03.24 14:46
618
Григор Димитров победи Алкарас! Отива на полуфинал
29.03.24 14:46
1905
Извънредна акция за почистването на „Столипиново" утре
29.03.24 14:46
793
Големите български превозвачи си дават среща утре в Панаира
29.03.24 14:46
2257