Десетки строители на строителната компания ПИМК работиха усилено и навръх 25 декември, видя репортер на TrafficNews.  Компанията, която спечели обществената поръчка, по всичко личи, че няма намерения да почива и ще работи на пълни обороти, докато заветната цел не се изпълни – тимът на Ботев Пловдив да играе на Колежа пред вярната си многохилядна публика.  Така най-желаният подарък от бултрасите – да се завърнат у дома, започва с всеки изминал ден да става реалност.

TrafficNews разбра, че фирмата ще работи плътно всеки ден до 31 декември, включително. Това пък подплатява думите на собственика на ПИМК и фен на Ботев Илиян Филипов, че ще се направи всичко възможно тимът час по-скоро да се завърне на Колежа.  Той смята, че до една година първият отбор на „канарчетата” може да се завърне в дома си за шампионатни срещи.

 „Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат”, обеща Илиян Филипов по време на подписването. Все още не е ясно докъде ще стигне сумата от 25 млн. лева, която бе отпусната от правителството за първия етап, но се очаква фирмата да завърши дейностите, нужни за лиценз за Първа лига, както и да има 18 500 седящи места.